Salata od krastavaca i badema
Sastojci:
2 veća mlada krastavca, 50g badema ili oraha, ¼ kašičice morske soli, 1 kašika hladno ceđenog ulja, ½ limuna ili kašika jabukovog sirćeta
2 veća mlada krastavca, 50g badema ili oraha, ¼ kašičice morske soli, 1 kašika hladno ceđenog ulja, ½ limuna ili kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Oprati i oljuštiti krastavce, iseći ih na kockice veličine oko 1 cm. Popariti badem u vreloj vodi, skloniti sa vatre i ostaviti 5-10 min da se kožica odvoji. Procediti, oljuštiti badem, osušiti ga salvetom i iseckati. Dodati ga krastavcu i začiniti salatu.
Oprati i oljuštiti krastavce, iseći ih na kockice veličine oko 1 cm. Popariti badem u vreloj vodi, skloniti sa vatre i ostaviti 5-10 min da se kožica odvoji. Procediti, oljuštiti badem, osušiti ga salvetom i iseckati. Dodati ga krastavcu i začiniti salatu.
Salata od povrća sa klicama od suncokreta
Sastojci:
½ gl kupusa, 2 cvekle, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 veza peršunovog lista - samo listovi, 1 celer, klice suncokreta, 2 kašike maslinovog ulja, 1 limun ili kašika jabukovog sirćeta, 1 kašičica morske soli, ¼ kašičice bosiljka, ¼ kašičice origana, ¼ kašičice bibera
½ gl kupusa, 2 cvekle, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 veza peršunovog lista - samo listovi, 1 celer, klice suncokreta, 2 kašike maslinovog ulja, 1 limun ili kašika jabukovog sirćeta, 1 kašičica morske soli, ¼ kašičice bosiljka, ¼ kašičice origana, ¼ kašičice bibera
Priprema:
Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima.
Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima.
Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.
Prijatno!
Prijatno!
Kuglice od pšeničnih klica sa jabukama
Sastojci:
5 jabuka srednje veličine, 100g sušenih pšeničnih klica, 100g ovsenih pahuljica, 100g suvog grožđa, 100g kokosovog brašna, sok od jednog limuna ili narandže, 2 supene kašike meda ili malteksa, 50g seckanog pečenog lešnika.
5 jabuka srednje veličine, 100g sušenih pšeničnih klica, 100g ovsenih pahuljica, 100g suvog grožđa, 100g kokosovog brašna, sok od jednog limuna ili narandže, 2 supene kašike meda ili malteksa, 50g seckanog pečenog lešnika.
Priprema:
Izrendane jabuke pomešajte sa pšeničnim klicama i pahuljicama. Dodajte 50g kokosa, sok od limuna i iseckano suvo grožđe i ostavite da odstoji pola sata. Zatim dodajte seckani lešnik i med. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.
Izrendane jabuke pomešajte sa pšeničnim klicama i pahuljicama. Dodajte 50g kokosa, sok od limuna i iseckano suvo grožđe i ostavite da odstoji pola sata. Zatim dodajte seckani lešnik i med. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.
Kuglice od pšeničnih klica sa urmama
Sastojci:
Jedna i po šolja pšeničnih klica, jedna i po šolja seckanih urmi, 2 kašike rogača, 1 šolja seckanog badema, 1 vanilin šećer, ½ šolje sojinog mleka u prahu, 100g kokosovog brašna i voćni sok po potrebi.
Jedna i po šolja pšeničnih klica, jedna i po šolja seckanih urmi, 2 kašike rogača, 1 šolja seckanog badema, 1 vanilin šećer, ½ šolje sojinog mleka u prahu, 100g kokosovog brašna i voćni sok po potrebi.
Priprema:
Sastojke dobro izmešajte, napravite male loptice pa ih uvaljajte u kokos.
Sastojke dobro izmešajte, napravite male loptice pa ih uvaljajte u kokos.
Коментари
Постави коментар