Пређи на главни садржај

Čišćenje organizma




Proleće je pravo vreme da očistimo svoj organizam, doteramo liniju i podmladimo svoje telo. Neera dijeta je jedna od trenutno najpopularnijih potpuno prirodnih metoda za detoksikaciju i mršavljenje.  Opterećenje organizma “šljakom” i toksinima uzrok je mnogih bolesti. Mnogi ljudi su do te mere prepunjeni otpadnim materijama da neretko obolevaju od bolesti koje su opasne po život.

Tokom godina u našem organizmu se gomilaju otpadne materije tako da polako postajemo žrtve sopstvene intoksikacije. Prema brojnim statistikama, nikada u istoriji čovečanstva nije bilo toliko vrsta lekova, a uprkos tome nikada nije bilo toliko slabih i bolesnih. Trećina onih koji leže u bolnicama boluju od bolesti "prouzrokovanih lekovima". Pogrešno je verovati da lekovi sadrže snage za izlečenje (izuzetak je tu jedino homeopatija). Energije izlečenja su isključivo u nama, ali ne mogu da deluju od otpada i toksina kojima smo zatrpani. 


Organizmu treba pomoći


Zdrav organizam je sposoban da sam izvrši generalno čišćenje pojavom dijareje,  kijavice, kašlja, znojenja, ali bilo bi poželjno i da mu se pomogne, da bi lakše i brže obavio svoj zadatak. Uvek treba imati na umu da se upalni procesi i alergije ne pojavljuju slučajno, već su logičan sled dugogodišnje akumulacije toksina i otpada u organizmu.  Stoga je povremeno čišćenje organizma putem dijete imperativ za dobro zdravlje i očuvanje vitalnosti.
Neera dijeta je zasnovana na sasvim drugačijim principima nego većina dijeta, jer je to istovremeno i dijeta i detoksikacija organizma. Tokom dijete se ne uzima nikakva čvrsta hrana, ali zahvaljujući Neera sirupu dobijenom od javora i nekoliko retkih palmi, organizam dobija sve vitamine i mineralne materije koje su mu inače potrebne, tako da redukcija hrane ne narušava nijednu važnu funkciju.
Iskustva stotina hiljada korisnika (među kojima su bili i pevačica Bjonsi, Karl Luis, Mik Džeger i drugi) pokazuju da je za 5 do 10 dana ovom dijetom moguće na bezbedan način izgubiti 5 do 10  kilograma. 


Vitaminsko-mineralni napitak je ključ


Idealno trajanje Nera dijete je 10 dana. Tokom ove dijete pije se isključivo nerra detoksikacioni  napitak, laksativni čaj i obična voda. Kroz Nera napitak koji se pravi od svežeg limunovog soka. Poenta je u tome da putem Neera sirupa, koji se sastoji od javorovog sirupa i sirupa nekoliko vrsta palmi, telo dobija sve neophodne vitamine, minerale i enzima koji su mu potrebni tokom trajanja dijete, iako se uopšte ne uzima čvrsta hrana. Zbog toga je ova dijeta za mršavljenje apsolutno neškodljiva za telo i omogućuje da se za samo 10 dana izgubi 5 do 10 kg. Gubitak težine je naprosto deo pročišćenja čitavog organizma, odstranjivanja suvišne masti i ostalih otpadnih materija. Zato dolazi ne samo do poboljšanja linije, već i kvaliteta kože, kose i noktiju, zatim povećanja efikasnosti sistema organa za varenje i bržeg oporavka od bolesti. 

Savetuje:
doc. dr Tereza Horvat-Skenderović


Preuzeto sa : zdravaishrana

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka          

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.