Пређи на главни садржај

Šest jednostavnih načina da počnete pripreme za leto



Već smo pomalo i zaboravili da se sat pomerio, dan je duži, vreme je sve toplije, a sezona bikinija doći će pre nego što ste pomislili. Sada je pravo vreme da počnete bez panike i pritiska da pripremate svoje telo za „skidanje“.






Ukoliko želite da uskočite u vrući mini bikini, vreme je da počnete da mislite na svoju figuru. Ovaj put vam nećemo preporučiti iscrpljujuće vežbe i dijete, već donosimo dugoročni plan u šest koraka koji je dobar za vaš lifestyle i sigurno će povoljno uticati na zdravlje i vašu figuru.

Pijte puno vode.

 Ovo je pravilo koje ste verovatno mnogo puta do sada čuli, ali možda spadate u onu brojniju grupu ljudi koja ga se jednostavno ne pridržava. E pa vreme je da počnete da pijete  puno vode. Unositi u organizam puno vode znači da dovoljno hidratizujete kožu, imate više energije i ukupno bolje zdravlje. Sve to vrlo je važno i za celokupni izgled i utisak u bikiniju. 

Ishranu obogatite voćem i povrćem.
 Jesti više voća i povrća znači u organizam unositi manje brze i nezdrave hrane. Samim tim lakše ćete postići i održati željenu figuru. 

Počnite polako da otkrivate deo po deo tela. 
Uskočiti u bikini nakon što ste nosili duge suknje ili pantalone može biti prilično teško. Počnite s laganim razodevanjem i pokažite noge u kratkoj suknjici ili ruke i ramena tako što ćete obući topić. Na taj način polako ćete se priviknuti da ste pomalo ogoljeni, pa ćete više pripaziti na ishranu, ali i lakše obući mini kupaći kostim.

Provodite malo više vremena goli.
 Nakon tuširanja, nemojte odmah da uskočiti u odeću. Uživajte u svom telu i osećaju golotinje i razotkrivanja. Na taj način podižete samopouzdanje i bolje ćete se osećati kad dođe trenutak da obučene kupaći kostim. 

Krećite se što više. 
Pa čak i ako samo 20 minuta dnevno užurbano hodate. Naravno, što više i intenzivnije radite na svom telu, rezultati su bolji, ali ukoliko spadate u one koji nikako da u svoj nedeljni raspored ubace vežbanje, bar se potrudite da puno pešačite. Preporučamo pešačenje na posao ili s posla. 

Već razmišljajte čime biste mogli da se bavite na plaži. 
Igrati frizbi, odbojku na pesku ili nešto slično. Sve su to odlične aktivnosti koje će skrenuti pažnju na druge stvari, pa nećete u tolikoj meri osećati nervozu jer ste obukli svoj novi mini bikini.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...