Otkriće američkih naučnika će umnogome olakšati život osobama koje žele da smršaju, a ne mogu ni dan bez slatkiša.
Po rezultatima istraživanja specijalista Poljoprivrednog centra pri Državnom Univerzitetu u Luizijani, sladokusci su imali manji obim struka,težinu i indeks telesne mase (BMI) u odnosu na one koji ne vole slatkiše. Takav zaključak su doneli na osnovu petogodišnjeg istraživanja u toku koga su inervjuisali više od 19.000 osoba koje su držale dijetu.
Osim toga kozumiranje čokolade i slatkiša značajno smanjuje rizik od razvoja određenih ozbiljnih bolesti: 14% smanjuje rizik od hipertenzije i 15% šansu za razvoj metaboličkog sindroma (skup simptoma koji aktiviraju bolest i mogu dovesti do moždanog udara).
Kako ističu stručnjaci sami slatkiši nisu uzrok gojenja. Gojaznost se razvija zbog činjenice da unosimo više kalorija nego što trošimo. Pri unosu šećera ne više od 10% iznad normalne količine ne treba da brinemo o težini. Potrebno je samo malo više kretanja.
Коментари
Постави коментар