Пређи на главни садржај

3 saveta za veće i lepše grudi





Budite seksi  prirodnim metodama.
Lepe, okrugle, i dobro stojeće grudi san su svake žene, a verovatno i muškarca. Ipak, vreme, a i gravitacija nisu baš na strani vaših nekada jabuka, a sad možda i kruški – nadamo se još uvek ne smokvica. Zato evo nekoliko prirodnih saveta za poželjne grudi.
1. Ishrana
soja_grudi_in
Određene namirnice mogu povećati nivo estrogena u telu zbog kojeg će vaše grudi izgledati mekše i veće. Zato pokušajte u ishranu uneti više žitarica i  proizvoda od soje, koje su bogate izloflavonima koji oponašaju učinak estrogena u telu. Prikladne namirnice su: ječam, lan, pasulj, šargarepa, patlidžan,  paradajz i bundeva. Vitaminom E i estrogenom bogata je i riba, posebno bela.
2. Vežba
vjezba_grudi_in
Najbolja vežba za lepe grudi je plivanje. Ipak, ako niste u prilici  otići do bazena, a leto još nije ni blizu, pokušajte vežbati tako da pritisnete dlanove u visini grudi. Tako ruke držite pet sekundi, a vežbu ponovite deset puta. Ako ipak idete u teretanu, više vremena posvetite vežbanju na spravama za ruke jer će vam se grudi učvrstiti.
3. Masaža i voda
grudi_tusiranje_in
Cirkulaciju u grudima podstaknite tuširajući se naizmenično toplom i hladnom vodom pa im nežno napravite piling. Nakon tuširanja izmasirajte grudi sa losionom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...