четвртак, 17. фебруар 2011.

Glavobolja se leči ruzmarinom, a zubobolja susamom


Biljke koje vam predstavljamo zasigurno “stanuju” u vašim kuhanjama. Zato, već od danas, umesto u jelima, možete da počnete da ih koristite i za ublažavanje bolnih problema.


Ugasite “žgaravicu” pomoću kurkumeGorke biljke poput kurkume (ključni sastojak karija) stimulišu protok sokova za varenje, koji pokreću hranu i sprečavaju gomilanje kiselina. Ako je koristite kao začin, kurkuma neće zaustaviti neprijatno žarenje. Kako biste svladali žgaravicu uzmite dve ili tri kapsule kurkume pre jela.

Glavobolja se leči ruzmarinomRetko koje biljke kao ruzmarin i đumbir mogu da vam pomognu da se solobodite glavobolje i migrene. Za šrvu boljku okrenite se ruzmarinu, jer on podstiče širenje krvnih sudova, a za drugu đumbiru koji zahvaljujući sastojku tromboksan A2 sprečava otpuštanje materije koja izaziva širenje krvnih sudova. Drugim rečima, đumbir podstiče ravnomerno proticanje krvi kroz telo, što predstavlja ključ u prevenciji migrene.
Zato protiv glavobolje skuvajte čaj, za koji možete da upotrebite jednu kašičicu sušene biljke i čašu vruće vode. Poklopite i pustite da odstoji 10 minuta. Procedite i pijuckajte po čašu tri puta dnevno. A, protiv migrene izrendajte sveži đumbir u sok ili dodajet dodajte đumbirov prah jelu za vreme kuvanja.

Pritisak ili bol u sinusima traži timijanAko je boja sekreta vaših sinusa prozirne ili bele boje, potreban vam je timijan. On je snažan antiseptik i tradicionalni lek za respiratorne infekcije. Pripremite šoljicu čaja mirisne majčine dušice - jednu do dve kašičice sušene biljke umočite u šoljicu ključale vode i pustite da odstoji oko 10 minuta. Pijte tri puta dnevno.

Zubobolja nestaje od susamaOvde treba da pružite šansu susamu. Jer, semenke susama sadrže najmanje sedam spojeva protiv bolova. U to ime zakuvajte jedan deo semenki s tri puta više vode. Kuvajte dok tečnost ne ispari do pola. Ohladite dobijeni pripravak i nanesite ga direktno na bolni zub.  

Нема коментара:

Постави коментар