Пређи на главни садржај

Povratite kondiciju posle praznika





Novogodišnji i božićni praznici su iza nas. Da biste se sa lakoćom oslobodili viška kilograma koje ste "zaradili" za prazničnom trpezom, preporučujemo više fizičke aktivnosti. Osim napolju, možete da se rekreirate i u svom domu uz pomoć raličitih pomagala.



LEG POWERLeg power je poznata fitnes sprava koja uz svakodnevno korišćenje od 20-tak minuta garantuje da će vaša zadnjica i noge biti vitkije i čvrće a masne naslage će početi da se smanjuju. Namenjena je prvenstveno pripadnicama lepšeg pola i angažuje delove tela koji su kod dama podložni gomilanju masnih naslaga.

BODY TRIMER
Sigurno jedna od najpoznatijih i najekonomičnijih sprava za jačanje stomačnih i leđnih mišića. Malih dimenzija, praktična, lagana i ne zahvata posebno velik prostor za odlaganje. Nije lako ali efekti su zagarantovani.

STOMAK ELIMINATOR
Stanete na ovaj kružni disk i pravite okrete u levu i desnu stranu. Stomačni i leđni mišići se zatežu, troši se energija, masne naslage se tope. Veoma jednostavno! Samo uporno.

ANTICELULITE HELANKEZa one koji žele da bez mnogo "nauke" smanje masne naslage na stomaku, bokovima i zadnjici, rešenje mogu potražiti u anticelulit helankama. Posebno dizajniran materijal vrši mikromasažu navedenih delova tela izazivajući prirodni mehanizam smanjenja masnih naslaga. Efikasnost helanki se povećava ako se koriste prilikom šetnje ili blage fizičke aktivnosti.

SPIRALNI PRSTEN ZA MRŠAVLJENJE
Kada želimo da se ne znojimo i da sve prepustimo nauci onda je i prsten za mršavljenje dovoljan. Ipak, prsten može da pomogne ali nikako da zameni manji unos hrane i povećanu fizičku aktivnost.

ANTICELULITE MASAŽER

Masaža tela pospešuje smanjenje masnih naslaga na delovima tela koje masiramo. Ovaj masažer je dizajniran sa idejom da obezbedi što efikasniju masažu delova tela na kojima su se nakupile masne naslage: stomak, zadnjica, bokovi, ruke i sl. Najbolje efekte postiže ako se pored njega primenjuje i blaga fizička aktivnost kao i adekvatna ishrana. 

DIGITALNI PEDOMETAR
Fizička aktivnost je poželjna ali ako se pretera može se postići suprotan efekat od željenog. Digitalni pedometar je praktična i povoljna sprava pomoću koje možemo pratiti koliko smo se fizički agažovali i u svakom trenutku imati reper do koje granice treba da nastavimo sa vežbanjem.

MULTIFUNKCIONALNA SPRAVA
Ozbiljan kućni trenažer koji je zamišljen ne samo da se tope masne naslage nego da se i postigne zavidna fizička kondicija. Zahteva prostor, angažovanje i investiciju, ali daje sjajne rezltate kada se redovno koristi.

SOBNI BICIKL
Još jedan dobro poznati kućni trenažer koji simulira vožnju bicikle. Princip njegovog rada je vrlo jednostavan. Vožnja bicikla angažuje najveće grupe mišića na ljudskom telu čime se ostvaruje kvalitetan kardio trening, sagorevaju masne naslage i poboljšava sveopšta fizička kondicija.

VIJAČA SA BROJAČEM
Osavremenjena verzija konopca za preskakanje sa udobnim drškama i mehaničkim brojačem skokova. 



Izvor : zena.blic

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka          

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.