среда, 04. мај 2011.

SOKOVI OD POVRĆA




Za ove sokove neophodan je sokovnik. Količina iz recepta je dovoljna za 1 osobu. Celulozni deo povrća koji otpadne nemojte bacati. Možete napraviti salatu: začiniti je limunom, posoliti i pomešati sa nekim od namaza ili pavlakom. Dok se ne naviknete na ove sokove možete pripremati polovinu ili trećinu količine koja je predviđena receptima. Ovim sokovima se može dodati kokošije jaje ili jaje prepelice.
Koktel
* 3 veće šargarepe
* ½ veze peršunovog lista
* 1 cvekla
* 1 celer
* zaslađivač - po želji
* 1 veći koren peršuna
Povrće dobro oprati i očistiti, iseći na manje komade i iscediti kroz sokovnik. Dodati limun i zaslađivač. Dobro razmutiti da se med potpuno rastopi. Piti polako, gutljaj po gutljaj u toku 20 min.
Rajčica
* 3 veća paradajza
* 1 keleraba
* 1 veći krastavac
* malo bibera
* 1 mala cvekla
* Po želji: malo soli
Povrće dobro oprati i očistiti. Iscediti kroz sokovnik i začiniti.
Ukras
* 4 velike šargarepe
* nekoliko kapi limunovog soka
* 2 cvekle
* 4 - 5 cvetova karfiola
* 1 celer - po želji
Povrće dobro oprati i očistiti, ne treba guliti, samo iseći krajeve. Iscediti kroz sokovnik i začiniti limunom. Ovu kombinaciju možete pripremati i sa dodatkom celera - 1 celer na postojeći recept.

Нема коментара:

Постави коментар