Пређи на главни садржај

Tajna Rijaninog izvajanog tela


Pevačica Rijana trči, vozi bicikl i tri puta nedeljno odlazi u teretanu i radi 25-minutne vežbe, koje je za nju osmislio trener Harli Pasternak. Probajte i vi da ovim vežbama izvajate telo.


Foto: Beta









Seksipilna pevačica Rijana verovatno može da zahvali mladosti i genetici što ima tako zgodno telo, ali ona se ne oslanja samo na to. Trči, vozi bicikl i tri puta nedeljno odlazi u teretanu i radi 25-minutne vežbe, koje je za nju osmislio trener Harli Pasternak. 

Osim toga, vežbe radi i kada je na turneji, i to u hotelskoj sobi i garderobi. Želite li i vi da imate savršeno izvajano telo, isprobajte ove vežbe: 

1. Ruke oblikujte tako što ćete zauzeti položaj u kojem se obično rade sklekovi. Zategnite stomak i jedan sklek uradite sa spojenim nogama, a drugi sa raširenim. Vežbu ponovite 10 puta, u tri serije. Pasternak ističe da se tim stalnim menjanjem pozicije nogu i ruku mišići aktiviraju na razne načine, zbog čega je ova vežba veoma delotvorna. 

2. Da biste zategli mišiće nogu, stanite u raskorak. Noge su u širini ramena, a u rukama držite loptu. Čučnite na desnu stranu tako da lopta dotakne pod, a pete ostanu na podu. Uradite isto na drugu stranu, pa ustanite i to tako što će vam ruke biti usmerene ka plafonu, kao da želite da ga dodirnete. 

Prilikom svakog čučnja menjajte stranu. Vežbu uradite 15 puta, u dve serije. 

3. Za ravan i mišićav stomak, uradite sledeće - lezite na leđa, a ramena i noge odignite od poda pod uglom od 45 stepeni. Brzo raširite i priljubite noge, tako da prekrstite desnu butinu preko leve i obrnuto. Vežbu radite jedan minut. 

4. Želite li tanak struk, lezite na levi bok, podignite se na levi lakat, a noge ispravite tako da sa telom čine ravnu liniju. Zategnite mišiće stomaka, a desnu ruku ispružite ka plafonu. Isto uradite sa levom rukom. Vežbu ponovite 15 puta, u dve serije. 













Izvor vesti:B 92





Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka