Пређи на главни садржај

Masaža lica po japanskom receptu




Kad se japanski „umovi za lepotu” posavetuju s majstorima tradicionalnih japanskih rituala za telo i duh, rezultat je efikasna i jednostavna samomasaža za mladolik izgled.
masaza_lica_po_japanskom_receptu_1
Ovu masažu lica osmislili su kozmetički stručnjaci iz Kaneba spajajući pokrete iz shiatsu masaže sa zapadnjačkim tehnikama kako bi poboljšali efekte svojih proizvoda za pomlađivanje. Ne samo da će ova masaža poboljšati delovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za negu nego će njeni dodiri smiriti stres i napetost, opustiti mišiće, zategnuti i učvrstiti kožu, pospešiti mikrocirkulaciju i podstaći blagotvoran san. Kako bi se poboljšala cirkulacija, masažu treba izvoditi jednoličnim tempom, prateći ritam srca. Dovoljno je samo pet minuta!
masaza_lica_po_japanskom_receptu_6

Za obraze i bradu

Nakon što vrhovima prstiju na lice nanesete kremu ili serum, laganim pritiskom dlana masirajte celo lice. Počnite od brade, preko korena nosa prema vrhu čela pa sve do uva.
Masirajte desnu stranu lica levom rukom, a levu stranu desnom rukom. Svaki postupak ponovite tri puta. Povlačenjem dlana prema gore podstiče se cirkulacija i mikrocirkulacija što rezultuje učvršćenjem kože obraza i brade.

Za područje oko očiju

Postavite kažiprst na očni kapak, a srednji prst ispod oka pa lagano vrhovima prstiju pritiskajte osetljivo područje oko očiju i povlačite ga prema spoljašnjem delu lica. Drugi korak je lagano štipkanje uglova očiju od vrha prema dole.




masaza_lica_po_japanskom_receptu_7

Za obraze i uglove usana

Sa četiri prsta lagano jagodicama povlačite usne i obraze sve do uva.
Ponovite nekoliko puta. Lagano štipkajte obraze, krenite ispod oka do korena nosa i završite na uglovima usana.

Za spoljašnje konture lica

Palcem i kažiprstom leve i desne ruke lagano pritiskajte spoljašnje konture lica. Ponovite nekoliko puta kako biste stimulisali limfnu drenažu.
Zatim postavite dlanove obe ruke na vrat i nežnim pokretima prema dole masirajte vrat.
Na kraju sledi opuštanje. Lagano prislonite dlanove na lice od tri do pet sekundi, sve dok ne osetite prijatnu toplinu.





Preuzeto sa: lovesensa.rs


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...