Пређи на главни садржај

Ostanite u formi i tokom jeseni

Leto skoro i da prolazi. Videćemo po temperaturama koje će pratiti septembar i oktobar da li je zaista tako!! Da li ćemo na sebe baciti debele jakne ili još malo ostati u laganoj odeći..videćemo.
Nađoh,kao i uvek, jedan predlog kako da ostanemo u formi i to sa jako laganim i kratkim vežbicama koje možemo u svako doba raditi kod kuće.


Odlazak u teretanu zahteva vreme i novac, a da biste ostali u formi dovoljno je da izdvojite 10 do 15 minuta za vežbanje kod kuće.
                                               Potrebna-je-samo-dobra-volja-Vezbe-koje-mozete-da-radite-i-kod-kuce

                                             
Preskakanje konopca 

Najbolja vežba za mršavljenje i kondiciju, za sve starosne grupe. Svakodnevno preskakanja konopca 10 do 15 minuta sasvim je dovoljno da ostanete u formi. 

Čišćenje 

Zvuči smešno, ali čišćenje je jedna od najboljih vežbi. Čišćenje aktivira naše mišiće, dobro utiče na srce i oslobađa od depresije. To je jedna od najvažnijih i najboljih vežbi za održavanje kondicije, ali i kuće

Stepenice 

Ovo je jednostavna vežba koja vam lako može preći u dobru naviku pa umesto lifta uvek birajte stepenice. Samo 10 minuta brzog penjanja sagoreva veliki broj kalorija za tako mali vremenski interval

Flaše kao tegovi 

Napunite dve flaše od jedan do dva litra vodom i koristite ih umesto tegova. To će ojačati mišiće vaših ruku i poštedeti vas odlaska u teretanu. 

Knjiga na glavu 

Hodanje s knjigom na glavi pomoćiće vam da razvijete pravilno držanje dok hodate ali i odgovarajuću ravnotežu između glave i srca. 






Izvor: Index


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...