Пређи на главни садржај

Kako se hrani predsednik Putin

Ruski predsednik pije zeleni čaj, jede povrće i sir, a kada ga čeka težak dan, Vladimir Vladimirovič Putin doručkuje prepeličja jaja. Daje prednost ribi u odnosu na meso.

Najmoćniji lider sveta doručkuje kao car, ruča kao kralj i večera kao sluga. Naime, doručak mu je obilan, za ručak voli ribu i povrće, a obično večera samo kefir.
Hrani se zdravo i dan počinje u bazenu posle čega sledi obilan doručak. Putin uživa u ruskoj kuhinji i na tanjiru se retko mogu naći internacionalni specijaliteti.
Naime, nikada ne pije kafu, već se budi uz zeleni čaj. Pije i voćne sokove, a od jeseni do proleća pije đus od cvekle i malo rena. To je odličan izbor, jer cvekla sadrži najširu lepezu vitamina i minerala, a autohtona je ruska biljka. Ren, očigledno, uzima zbog jačanja imuniteta i disajnih organa.
Najčešće, ipak, doručkuje ovsenu kašu, čime unosi deset magičnih vitamina, a odlična je i za održavanje telesne težine. Redovno jede i omlet uz mladi (švapski) sir sa medom, što je dobra odluka jer ima vrla malo kalorija i mnogo proteina. Kada ima težak dan jede prepeličja jaja, a prema pojednim izvorima pije ih žive, dok prema drugima – jede ih kuvana.
Vladimir Vladimirovič svuda ističe da obožava povrće, kao što su paradajz i krastavac, kao i da bi uvek dao prednost ribi u odnosu na meso, što je karakteristika većine Rusa.

Izvor: novosti

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...