понедељак, 24. септембар 2012.

Sperma čini žene sretnijima i zdravijima


Oralni seks čini žene srećnijim I zdravijim, sudeći prema rezultatima najnovije studije u kojoj su naučnici istraživali učinke "hemikalija koje menjaju raspoloženje" sadržanih u spermi.


Istraživanje Univerziteta u New Yorku - koje su naučnici proveli na temelju anketa, a ne praktičnim ekperimentima - temelji se na seksualnim životima i mentalnom zdravlju 293 ženske osobe obuhvaćene ispitivanjem.Rezultati su temeljeni na prijašnjem istraživanju koje dokazuje da sperma sadrži hemikalije koje podižu raspoloženje, povećavaju uzbuđenost,indukuju san, te sadrže najmanje tri antidepresiva.
 Takođe, naučnici tvrde da žene koje redovno praktikuju seks bez zaštite manje pate od depresije i daju bolje rezultate u kognitivnim testovima. Seme sadrži kortizol, steroidni hormon koji uzrokuje povećanje uzbuđenosti, te estron i oksitocin koji poboljšavaju raspoloženje. Uz to, sperma takođe sadrži i tireotropin, melatonin, pa čak i seratonin - verovatno najpoznatiju antidepresivnu neuroprijenosnu hemikaliju.

 Na temelju svih nabrojanih hemijskih sastojaka sperme, istraživači Gallup i Burch, te psiholog Steven Platek, pretpostavljaju  da bi žene koje vole seks bez zaštite trebale biti manje sklone depresiji. Kako bi istražili ima li seme antidepresivno delovanje, autori studije su na univerzitetskom kampusu u Albanyju proveli anketu među 293 žene koje su anonimno odgovarale na razne aspekte iz svog seksualnog života.

 Rezultati ove ankete, objavljeni u Archives od Sexual Behavior, prikazuju da žene koje su imale polne odnose bez zaštite prikazuju znatno manje simptoma depresije od žena koje gotovo uvek ili uvek koriste kondome.Takođe, istraživanje je pokazalo da žene koje uopšte ne koriste kondome pokazuju manje depresivnih simptoma od žena koje abstiniraju.
 Istraživanje sugeriše da nisu samo žene koje stupaju u seksualne veze sretnije, već da bi nivo  sreće mogle biti u svezi s količinom semena u njihovom telu.


Нема коментара:

Постави коментар