Пређи на главни садржај

Постови

Sta raditi sa hranom koja ostane posle praznika

Сви који су јуче себи дали одушка и претерали са храном и пићем, данас морају да буду опрезни, нарочито ако им је храна остала. Намирнице држите у расхладним уређајима, а ако то не учините последице по здравље могу бити бројне. На менију, по правилу, од меса у свим облицима до лука, јаја, сира, салата, пецива и слаткиша. На калорије и количину се не мисли, па често након празновања преостане хране. Углавном се преостала храна носи кући или се подели са пријатељима.

Kako se zastititi od gripa

Grip se manifestuje se ne samo bolovima u mišićima, groznicom, visokom temperaturom (preko 38,5) i uobičajenim curenjem nosa, kijanjem i kašljanjem  – već može da dovede i do teških stomačnih problema, ali i upale pluća i drugih komplikacija. Posebno je rizičan za decu mlađu od dve godine, starije koji su prevalili šezdesetu, trudnice i hronične bolesnike.