Deca najčešće jedu žitarice za doručak. Proizvodi od njih, raznovrsni po obliku, ukusu i boji, spremaju se jednostavno i brzo. PAHULJICE One su prvi industrijski oblik žitarica. Sadrže manju količinu zasićenih masnih kiselina, a pojedine - kao mekinje, posebno one sa voćem, sadrže veću količinu vlakana. Loša strana je što su slane i sadrže veliku količinu šećera. Prstenaste uglavnom sadrže manje zasićenih masti od drugih, ali su često opterećene šećerom. Ovsene sadrže malu količinu šećera, masti i soli, a takođe sadrže vlakna, koja snižavaju holesterol. Jednostavne ovsene žitarice praktično nemaju loših strana, dok instant imaju sojin lecitin kao stabilizator, koji se izdvaja iz sojinog ulja. Dodaci ukusa su opterećeni šećerom i mastima. Žitne kuglice sadrže malu količinu šećera, soli i zasićenih masti. Zaslađene sadrže veliku količinu šećera. U komadićima , uglavnom od celog zrna - na pirinčanoj i kukuruznoj osnovi. Jednostavne varijante su dobar izbor za doručak, jer sadr
Dragi čitaoci,dobro došli na moj blog o zdravlju i ishrani. Na ovom blogu možete naći sve na jednom mestu,puno zanimljivih informacija sa drugih sajtova i moje lične tekstove. Možete čitati najnovije vesti o zdravlju i lepoti, zdravoj hrani, dijetama, lekovitom bilju,čajevima...