Пређи на главни садржај

Ako vam je pao imunitet i pojavio se herpes, evo kako da ga se rešite

Herpes na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka, svrbi i dugo traje, može da predstavlja i estetski problem.

Iako po apotekama možemo da kupimo mnoge kremice koje pomažu pri izlečenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju beli tragovi, kao mali ožiljci.
Herpes je inače posledica infekcije virusom herpes simplex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.
Predstavljamo vam nekoliko predloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.


  • Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana, i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.
  • Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tropostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.
  • Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.
  • Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.
  • Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.




Izvor: B92


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...