Пређи на главни садржај

Afrodizijački recepti



Čokolada sa čilijem

-100gr čokolade
-500ml mleka
-2 šipke vanile (rasečene po sredini)
-2 kašike meda                                                
-10g mlevenog čilija
-2g soli
-5dl ruma


Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte.
Služi se veoma toplo.


Bola od jagoda


-300g jagoda
-sok od jednog limuna                          
-4cl sirupa od nane
-kašika sitno seckane nane
-350ml piva
-flaša kisele vode


Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal.
Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu.
Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju.



Voćna salata ˝Kazanova˝
                                                                        
-2 pomorandže
-1 jabuka                                  
-2 sveže breskve
-1 limun
-8 cl kefira
-4 cl likera od pomoramdže
-2 kašike mlevenih badema


Oljušene pomorandže očistite od bele kožice i odvojite na kriške,jabuku i breskve oljuštite i isecite na tanke parčiće. Sve pomešajte, poprskajte limunovim sokom i posipajte bademom. Kefir i liker pomešajte i prelijte preko salate.



Pileće grudi u viskiji


-2 komada pilećih grudi bez kože
-so,mleveni đumbir
-kašika maslaca                                          
-1 cm svežeg đumbira
-2 cl viskija
-1/2 šolje slatke pavlake
-žumance


Meso isecite na štapiće,posolite i posipajte đumbirom u prahu.Maslac zagrejte,dodajte meso,sitno sečen đumbir i propržite dok ne porumeni. Dolijte viski i flambirajte. Dodajte pavlaku i prokuvajte.Žumance umutite sa kašikompavlake. Meso sklonite sa šporeta,dodajte umućeno žumance ,promešajte. Po potrebi dodajte soli.
Servirajte sa pastom ili pirinčem.

Коментари

  1. Gospod je za afrodizijak muškarcu dodelio ženu. Sve ostalo je, ajd da ne kažem, da ne budem banalan ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nekome ni taj "žena" afrodizijak ne pomaže i onda su nastali ostali afrodizijaci... :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Dijeta kod oboljenja žučne kese

Uputstvo: 1. Neophodno je da se pridržavate uputstva za ishranu. 2. Osnovu dijete sačinjavaju namirnice sa malo nesvarljivih materija. 3. Naročito treba izbegavati jela koja nadimaju. 4. Koristite namirnice bogate ugljenih hidratima i proteinima, a siromašne masnoćama. 5. Sva jela treba sveže pripremati. 6. Način pripreme namirnica je kuvano,bareno i dinstano. 7. Treba česće uzimati manje obroke.

Kardamon začin iz vavilonskih vrtova

Najdelotvorniji kod organa za varenje, jer podstiče metabolizam i na taj način poboljšava varenje. Z a kardamon (Elettaria cardamomum), jedan od najstarijih i najcenjenijih začina, znalo se još pre pet hiljada godina. Drevni zapisi pokazuju da je još 720 godine pre Hrista gajen u vrtovima vavilonskih kraljeva. Stari Egipćani su ga žvakali da bi osvežili dah i izbeleli zube, a ta praksa se do danas zadržala u Indiji. Stari Grci i Rimljani od kardamona pravili su parfeme, koji je zbog specifičnih mirisnih nota i danas važan sastojak parfemske industrije. Kardamon potiče iz jugoistočne Azije. Ova zimzelena biljka sa debelim rizomom i stabljikom koja raste u visinu i do tri metra, najviše se gaji u Indiji. Cela obala Malabar u Indiji poznata je po bujnom rastinju ove začinske biljke, pa se, očigledno sa razlogom, jedna sorta kardamona upravo zove imenom ove oblasti. Sri Lanka je drugi najveći proizvođač ovog začina, mada među njima postoje razlike. Indijski kardamon je manji i aromatič...