Пређи на главни садржај

Ovo je prirodni mirišljavi puter za telo

Predstavljamo vam recept za puter za telo koji možete redovno koristiti tokom zime. Puter za telo je napravljen od neverovatno zdravih i hranljivih sastojaka i vrlo lako se priprema.

Резултат слика за kokos



Evo šta vam je potrebno da pripremite puter za telo:

1 šolja nerafinisanog ši putera
1 šolja organskog hladno ceđenog kokosovog ulja
1 kašika ulja jojobe
2 kašike biljnog glicerina

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i mešajte dok smesa ne postane glatka. Sipajte smesu u posudu i stavite je u frižider. Kada smesa bude čvrsta, uzmite ponovo mikser i mutite dok ne dobijete savršeno glatku smesu. Stavite puter u teglice ili posude i čuvajte na hladnom mestu.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje hidrira i štiti kožu od slobodnih radikala. Ovo hranljivo ulje takođe može pomoći da smanjite bore na licu. Kokosovo ulje je najbolji prirodni ovlaživač, blago je i možete ga koristiti čak i za bebe.

Ši puter

Shea (ši) puter na izuzetan način hidrira kožu i bogat je vitaminima A, E i masnim kiselinama. Ši puter stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost kože. Takođe ima UV zaštitu i antiinflamatorna svojstva.

Jojoba ulje

Jojoba ulje se lako apsorbuje u kožu. Ovo ulje sadrži antiinflamatorna i antibakterijska svojstva i sjajno je za lečenje ekcema i akni.


Izvor:vestionline

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka          

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.