петак, 23. септембар 2016.

Zdravlje na blic


Visok nivo glukoze u krvi dovode do suženja krvnih sudova


Doboro je poznat negativan uticaj šecera na ljudski organizam.
Između ostalog, povišen nivo glukoze u krvi uzrokuje kontrakcije ili sužavanje krvnih sudova , što je dodatni stres za srce.
Štaviše, čini se da postoji direktna veza izmedju nivoa glukoze i učestalosti kontrakcija. To može uzrokovati opterećenje u radu srca i hipertenzije, te smanjiti dotok krvi u ostale organe. Osim toga, povišen nivo glukoze u krvi u trenutku srčanog udara može izazvati smrt ili komplikacije. Inače, nivo šecera u krvi prirodno raste tokom srčanog udara - u biološkom procesu koji se smatra reakcijom na stres. To znači da ljudi s vec povišenim nivoom glukoze  u krvi imaju veći rizik da umru od posledica srčanog udara.Bukovača -štiti od kanciroma


Pored obilja vitamina B - komplekasa, ova gljiva sadrži i beta - glukan, polisaharid koji snižava nivo holesterola i triglicerida u krvi, te stimuliše imuno - sistem. 
Ova supstanca bila je predmet brojnih istraživanja, pri čemu je otkriveno da ima izvesna antitumorna dejstva. bukovača svakako nije eliksir zdravlja, ali je vredna namirnica, koja, osim dragocenih vitamina, obezbđjuje i kvalitetne biljne proteine.

Нема коментара:

Постави коментар