Čorba od koprive
Napravite bogatu prolećnu čorbu sa koprivom umesto zelja,spanaća ili blitve. Na molo ulja izdinstajte naseckan crni,beli,mladi luk i praziluk, dodajte strugani ili seckani krompir, šargarepu i belu zelen, pa kad sve omekša prospite sa malo brašna i aleve paprike, nalite i kad provri, dodajte što više lišća koprive.
Salata šefa kuhinje
Moderne salate, kakve se služe u vrhunskim restoranima, obavezno sadrže maslačak. Obično se premeštaju zelena, crvena salata i maslačak. Takva salata može da se začini uljem i sokom od limuna ili sirćetom, a može da joj se doda i preliv na bazi majoneza ili pavleke.
Laki tarator
Probajte da napravite tarator tako što ćete promešati jedan iseckani svež krastavac i, umesto belog luka, čitavu jednu vezu sremuša. Za jelo su dobri listovi i peteljke,pa iseckajte sve na tanka rezanca, promešajte, dodajte kiselo mleko, jogurt ili pavlaku, šta inače stavljate, i dobićete tarator veoma blagog ukusa. Nutricionisti savetuju da nikada ne solite krastavac za salatu.
Šumski ajmokac
Probajte dobri stari ajmokac na drugačiji način. Skuvajte pravu domaću supu od celog pileta, koke ili samo grudi sa kostima, meso izvadite i iščijajte ga na rezanca. Na ulju propržite brašno, nalijte sa malo supe, začinite seckanom potočarkom i dodajte meso da kratko prokuva.
Napravite bogatu prolećnu čorbu sa koprivom umesto zelja,spanaća ili blitve. Na molo ulja izdinstajte naseckan crni,beli,mladi luk i praziluk, dodajte strugani ili seckani krompir, šargarepu i belu zelen, pa kad sve omekša prospite sa malo brašna i aleve paprike, nalite i kad provri, dodajte što više lišća koprive.
Salata šefa kuhinje
Moderne salate, kakve se služe u vrhunskim restoranima, obavezno sadrže maslačak. Obično se premeštaju zelena, crvena salata i maslačak. Takva salata može da se začini uljem i sokom od limuna ili sirćetom, a može da joj se doda i preliv na bazi majoneza ili pavleke.
Laki tarator
Probajte da napravite tarator tako što ćete promešati jedan iseckani svež krastavac i, umesto belog luka, čitavu jednu vezu sremuša. Za jelo su dobri listovi i peteljke,pa iseckajte sve na tanka rezanca, promešajte, dodajte kiselo mleko, jogurt ili pavlaku, šta inače stavljate, i dobićete tarator veoma blagog ukusa. Nutricionisti savetuju da nikada ne solite krastavac za salatu.
Šumski ajmokac
Probajte dobri stari ajmokac na drugačiji način. Skuvajte pravu domaću supu od celog pileta, koke ili samo grudi sa kostima, meso izvadite i iščijajte ga na rezanca. Na ulju propržite brašno, nalijte sa malo supe, začinite seckanom potočarkom i dodajte meso da kratko prokuva.
Vesna, ovo je super, samo nedostaju sličice, npr. potočarke, da još više "podignu" tekst.
ОдговориИзбришиhvala,pa videću da stavim neku sliku, inače to su prepisani recepti i nije mi palo napamet da ubacim i sliku...
Избриши