петак, 11. јануар 2013.

Poboljšajte dečji imunitet


Hranljivost voća i povrća ništa ne može nadmašiti jer su oni najbolji izvori antioksidanasa, vitamina, minerala, vlakana i vitamina, koji štite ćelije od oštećenja.

deca, imunitet, roditelji, mame, zdrava hrana, igra

Da budu zdravi i srećni!
Svaka mama zna koliko je važno da njeno dete ima dobar imunitet. Deca su podložnija virusima i bakterijama od odraslih, pa učinite sve kako bi vaš mališan bio zdrav i snažan.

♦ Igranje u parku ili igra­onici jača imunitet. Naime, druželjubivo dete će do pete godine biti otpornije na bolesti od dece koja nisu išla u vrtić ili se redovno družila s vršnjacima.

♦ Duvanski dim je veoma štetan za decu koja su u razvoju. Pasivno pušenje u detinjstvu povezano je s povećanim rizikom od astme i bolesti disajnih puteva, kao i od bolesti srca. Najbolje što možete učiniti za zdravlje svog deteta jeste da ga što manje izlažete duvanskom dimu.

♦ Učinite sve da dete zavoli zdravu hranu. Hranljivost voća i povrća ništa ne može nadmašiti jer su oni najbolji izvori antioksidanasa, vitamina, minerala, vlakana i vitamina, koji štite ćelije od oštećenja. Neka vaše dete svakog dana ima obrok ili užinu od voća ili povrća.

♦ Gojaznost je bolest koja je sve češća među decom zbog manjka fizičke aktivnosti. Podstaknite dete da se što više kreće jer je to neophodno za njegov pravilan razvoj,  rad srca, cirkulaciju i jačanje mišića i kostiju.

♦ Kvalitetan san je veoma važan. Dok dete spava, njegov organizam stvara an­titela i hormone rasta. Manjak sna može sprečiti proizvodnju interleukina, koji su odgovorni za odbranu od infekcija.

♦ Imunitet je povezan i sa emocijama, pa će brižan odnos pun ljubavi i pažnje ojačati detetovo zdravlje. Pokazivanje nežnosti i ljubavi pomoći će mališanu da izraste u snažnu i srećnu osobu.


Нема коментара:

Постави коментар