Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар, 2012

Sperma čini žene sretnijima i zdravijima

Oralni seks čini žene srećnijim I zdravijim , sudeći prema rezultatima najnovije studije u kojoj su naučnici istraživali učinke "hemikalija koje menjaju raspoloženje" sadržanih u spermi. Istraživanje Univerziteta u New Yorku - koje su naučnici proveli na temelju anketa, a ne praktičnim ekperimentima - temelji se na seksualnim životima i mentalnom zdravlju 293 ženske osobe obuhvaćene ispitivanjem.Rezultati su temeljeni na prijašnjem istraživanju koje dokazuje da sperma sadrži hemikalije koje podižu raspoloženje, povećavaju uzbuđenost,indukuju san, te sadrže najmanje tri antidepresiva.

Što pesticidi rade vašem telu?

Iako su stvoreni za uništavanje korova, njihova prvobitna namena jeste i uvek će ostati uništavanje. Iako uzgajivači uglavnom tvrde da male doze pesticida nisu štetne, naučnici obaraju  te tvrdnje. Čak i male doze pesticida mogu ugroziti zdravlje ako ih konzumirate duže vreme. Nismo svi u mogućnosti da konzumiramo hranu iz vlastite bašte pa nam ne preostaje ništa drugo nego odlazak u najbliži supermarket i kupovati namirnica o čijem uzgoju ne znamo gotovo ništa. Trgovina organske hrane je ponekad neizbežna i, bez obzira što su cene više, dugoročno gledajući je isplativije. Naime, zdrava ishrana znači i zdraviji organizam, a zdraviji organizam znači manje odlazaka lekaru i kupovanja lekova. Na kraju krajeva, kvalitetna i uravnotežena ishrana je nešto na čemu biste trebali najmanje štedeti.

Zdravo je jesti hleb

Prema najnovijim istraživanjima jako je zdravo jesti hleb,i ako se mislilo a i dalje misli da je uzročnik mnogih bolesti i alergija. E sada,to mišljenje su oborile Britankse fondacije za ishranu.. Najnovija istraživanja Britansk fondacije za ishranu pokazuju da je hleb zdrava namirnica koja zbog vitamina i minerala koje sadrži mora biti redovan deo naše ishrane. 

Biljke za vašu krvnu grupu

Kada je o prevenciji i lečenju biljkama reč, može da se kaže da svaka krvna grupa ima biljke koje joj prijaju, ali i biljke koje bi trebalo da izbegava. Dr Ljubinka Stojković, fitoterapeut i vlasnica ordinacije „Vizard“ iz Niša navodi spisak poželjnih i nepoželjnih biljaka za sve četiri krvne grupe.  

Suncokret čudesna biljka u šest poteza

Suncokret ne mora da bude smao zanimacija za zubiće, već i pravi eliksir mladosti, zdravlja i lepote. Semenke suncokreta su pune prirodnih minerala koje su blagotvorne za zdravlje. Evo i šest razloga zbog čega je suncokrert odlična grickalica.

Konjski balsam

Kao i uvek,vođena svojim nekim tegobama, često isčačkam nešto zanimljivo pa tako i ovog puta rešila sam da podelim sa Vama jedan mali i jako koristan tekstić. Verujem da će koristiti jer pre svega meni, ovo o čemu ću ja pisati, pomoglo i te kako i pomaže i pomagaće u mom daljem oporavku. Reč je o konjskom balsamu,100% originalnom kojeg ima u dve varijante. Znači postoji balsam crvene boje i zelene. Ja koristim zeleni i jako je dobar. Toliko mi pomaže oko mojih nogu da ne mogu da opišem. Inače moj problem je taj što imam uganuće i noge su mi totalno bolne, obe. Uganutu nogu mažem zbog cirkulacije a drugu,zdravu nogu, mažem jer mi se cela noga aktivirala i krenule su unutrašnje vene da bole jer se sav teret prebacio na nju.