петак, 31. август 2012.

Ostanite u formi i tokom jeseni

Leto skoro i da prolazi. Videćemo po temperaturama koje će pratiti septembar i oktobar da li je zaista tako!! Da li ćemo na sebe baciti debele jakne ili još malo ostati u laganoj odeći..videćemo.
Nađoh,kao i uvek, jedan predlog kako da ostanemo u formi i to sa jako laganim i kratkim vežbicama koje možemo u svako doba raditi kod kuće.


Odlazak u teretanu zahteva vreme i novac, a da biste ostali u formi dovoljno je da izdvojite 10 do 15 minuta za vežbanje kod kuće.
                                               Potrebna-je-samo-dobra-volja-Vezbe-koje-mozete-da-radite-i-kod-kuce

                                             
Preskakanje konopca 

Najbolja vežba za mršavljenje i kondiciju, za sve starosne grupe. Svakodnevno preskakanja konopca 10 do 15 minuta sasvim je dovoljno da ostanete u formi. 

Čišćenje 

Zvuči smešno, ali čišćenje je jedna od najboljih vežbi. Čišćenje aktivira naše mišiće, dobro utiče na srce i oslobađa od depresije. To je jedna od najvažnijih i najboljih vežbi za održavanje kondicije, ali i kuće

Stepenice 

Ovo je jednostavna vežba koja vam lako može preći u dobru naviku pa umesto lifta uvek birajte stepenice. Samo 10 minuta brzog penjanja sagoreva veliki broj kalorija za tako mali vremenski interval

Flaše kao tegovi 

Napunite dve flaše od jedan do dva litra vodom i koristite ih umesto tegova. To će ojačati mišiće vaših ruku i poštedeti vas odlaska u teretanu. 

Knjiga na glavu 

Hodanje s knjigom na glavi pomoćiće vam da razvijete pravilno držanje dok hodate ali i odgovarajuću ravnotežu između glave i srca. 


Izvor: Index


Нема коментара:

Постави коментар