уторак, 08. мај 2012.

Znate li koje voće jača želju za seksom?
Istraživanja su pokazala da su muškarci i žene koji su pili čašu soka od nara dnevno tokom dve nedelje iskusili "talas" hormona testosterona koji povećava seksualnu želju kod oba pola. Nar je već ranije proglašen supernamirnicom, a sada će to voće dobiti i titulu prirodnog afrodizijaka.


Studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta Queen Margaret u Edinburgu uključivala je 58 dobrovoljaca uzrasta između 21 i 64 godine.
Do kraja nedelje kod oba pola je primećeno značajno povećanje nivoa testosterona koji kod muškaraca utiče na dlakavost na licu, dubinu glasa i jači seksualni nagon.


Takođe se proizvodi kod žena u nadbubrežnim žlezdama i jajnicima i pojačava seksualni nagon, jača kosti i mišiće.
Studija navodi da je posledica povećanja testosterona istovremeno i bolje raspoloženje i pamćenje, pa čak i smanjenje stresa, nervoze ili treme.
Prethodna istraživanja o soku nara otkrila su da je taj napitak bogat antioksidansima koji mogu pomoći u odbrani od bolesti srca, kao i da podstiče cirkulaciju.
Ova supernamirnica takođe pomaže u borbi protiv različitih oblika raka, ublažava simptome osteoartritisa, iritaciju želuca, pa čak i konjunktivitis. Najnovija su istraživanja pokazala da je nivo testosterona kod ispitanika koji su pili ovaj sok rasla između 16 posto i 30 posto, a krvni je pritisak padao.
 Zabeleženo je više pozitivnih, a manje negativnih emocija.
 Izvor vesti: BlicŽena

Нема коментара:

Постави коментар