недеља, 12. фебруар 2012.

Slatkiš koji štiti od karijesa


Slatkiš,a čuva zube od karijesa i od bolesti desni!?

Odavno poznata kineskoj tradicionalnoj medicini, biljka slabić ima nešto što druge biljke nemaju, a što joj daje prednost kad je reč o uništavanju štetnih bakterija odgovornih za kvrvarenje desnii bolesti desni.

Žurnal prirodnih proizvoda( Journal of Natural prodicts) objavljuje šta su to dr.Stefan Gafner i njegovi saradnici utvrdili da psotoji u osušenom korenu slabića, a što se u okviru tradicionalne kineske medicine obavezno poznaje kao lekovito.

Tradicionalni lekari, naime, inače koriste sušeni koren slabića u lečenju raznih bolesti, kao  što su problemi sa varenjemi disanjem, ali malo modernih naučnih istraživanja je sprovedeno da se utvrdi da li slabić ˝stvarno radi˝.

Pomenuti naučnici nakon detaljnijeg istraživanja otkrili da dva jedinjenja koje krase slabić predstavljaju veoma moćne zaštitnike zdravlja usne duplje usled svojih antibiotičkih svojstva- a to su tkz. Likoricidin i likorizoflavon A.

Te dve materiju su, naime, u stanju da unište bakterije odgovorne za razvoj zubnog karijesa i bakterije koje podstiču bolesti desni. Likoricidin,recimo, ubija trećinu bakterija odgovornih za nastanak oboljenja desni. Naučnici kažu da ove materije mogu i da izleče ili spreče oralne infekcije.

 Sladak a čuva zube. I to postoji.
By Tamaris_Нема коментара:

Постави коментар