Bukovača je pečurka koja raste na drvetu, iz koje crpi mnoge zdrave i korisne materije. Zbog toga, bukovača povoljno deluje na naš orgranizam. Ona aktivira prirodni imunitet ljudskog organizma i na taj način ga štiti od infekcija.
U svom sastvu bukovača ima niz vitamina: B,C,D, zatim proteine, mineral jod, selen, kalcijum, cink, fosfor, gvožđe.
Pre toga, bukovača sadrži i hlorofil, koji ubrzava regeneraciju ćelija. Takođe u svom sastavu ima vlakna cerealije, koja vezuju i izbacuje iz orgnizma sve nagomilane štetne materije. Bukovača pomaže kod kardiovaskularnih problema, jer regeneriše nivo holesterola u krvi, kao i krvni pritisak.
Takođe pomaže i sniženju nivo šećera u krvi.
Pomaže kod alergije i astme. Dobra je protiv usporenog metabolizma i problema sam varenjem; zatim kod oštećene jetre i bubrega, jer pomaže kod izbacivanja štetnih materija iz orgnizma. Usporava proces starenja,jer hlorofil koji bukovača sadrži, ima važnu ulogu u regenraciji unutrašnjih organa.
Posle toga sadrži i visoku koncentraciju glukanopolisaharida, koji je važan za suzbijanje i zaustavljanje rasta ćelija tumora kao i ublažavanje posledica hemoterapije.
Da bi bukovača imala lekovito dejstvo,treba da se koristi svaki dan.
By Tamaris_
Коментари
Постави коментар