Пређи на главни садржај

Masaža lica po japanskom receptu




Kad se japanski „umovi za lepotu” posavetuju s majstorima tradicionalnih japanskih rituala za telo i duh, rezultat je efikasna i jednostavna samomasaža za mladolik izgled.
masaza_lica_po_japanskom_receptu_1
Ovu masažu lica osmislili su kozmetički stručnjaci iz Kaneba spajajući pokrete iz shiatsu masaže sa zapadnjačkim tehnikama kako bi poboljšali efekte svojih proizvoda za pomlađivanje. Ne samo da će ova masaža poboljšati delovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za negu nego će njeni dodiri smiriti stres i napetost, opustiti mišiće, zategnuti i učvrstiti kožu, pospešiti mikrocirkulaciju i podstaći blagotvoran san. Kako bi se poboljšala cirkulacija, masažu treba izvoditi jednoličnim tempom, prateći ritam srca. Dovoljno je samo pet minuta!
masaza_lica_po_japanskom_receptu_6

Za obraze i bradu

Nakon što vrhovima prstiju na lice nanesete kremu ili serum, laganim pritiskom dlana masirajte celo lice. Počnite od brade, preko korena nosa prema vrhu čela pa sve do uva.
Masirajte desnu stranu lica levom rukom, a levu stranu desnom rukom. Svaki postupak ponovite tri puta. Povlačenjem dlana prema gore podstiče se cirkulacija i mikrocirkulacija što rezultuje učvršćenjem kože obraza i brade.

Za područje oko očiju

Postavite kažiprst na očni kapak, a srednji prst ispod oka pa lagano vrhovima prstiju pritiskajte osetljivo područje oko očiju i povlačite ga prema spoljašnjem delu lica. Drugi korak je lagano štipkanje uglova očiju od vrha prema dole.




masaza_lica_po_japanskom_receptu_7

Za obraze i uglove usana

Sa četiri prsta lagano jagodicama povlačite usne i obraze sve do uva.
Ponovite nekoliko puta. Lagano štipkajte obraze, krenite ispod oka do korena nosa i završite na uglovima usana.

Za spoljašnje konture lica

Palcem i kažiprstom leve i desne ruke lagano pritiskajte spoljašnje konture lica. Ponovite nekoliko puta kako biste stimulisali limfnu drenažu.
Zatim postavite dlanove obe ruke na vrat i nežnim pokretima prema dole masirajte vrat.
Na kraju sledi opuštanje. Lagano prislonite dlanove na lice od tri do pet sekundi, sve dok ne osetite prijatnu toplinu.





Preuzeto sa: lovesensa.rs


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka          

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.