Пређи на главни садржај

Kako do čvrstog stomaka sa 30, 40, 50 godina



Da bi vaš stomak bio ravan i zategnut bez obzira na godine, naravno, morate da vežbate. Ali vežbe imaju smisla samo ako promenite ishranu. Kad svemu tome dodate i odgovarajuću negu, bićete mnogo zadovoljniji svojim izgledom.



30 godina - Vežbe brzo daju rezultate

Vaše tkivo je još elastično i vežbe veoma brzo zatežu vaše mišiće. Za početak odaberite sport koji nije naporan, već vam pričinjava zadovoljstvo, na primer, hula-hop. Vrtite ga oko struka 20 minuta na dan. Kruženje bokovima pokrenuće sagorevanje masti i zategnuće vaše bokove. Trbušne mišiće možete da ojačate još jednom vežbom. Stanite uspravno, udahnite, uvucite stomak i zadržite dah desetak sekundi. Ponavljajte ovu vežbu više puta na dan.
NEGA: Podstičite cirkulacijuUkoliko želite da vam koža na stomaku bude zategnuta, redovno podstičite cirkulaciju. To možete postići specijalnom masažom - štipkanjem. Uhvatite kožu između palca i kažiprsta i pusite je. Na taj način masirajte ceo stomak tri minuta. Kao alternativu možete da koristite kockice leda na sledeći način - uzmite kockicu leda i njome jedan minut masirajte stomak.

ISHRANA: Jedite sirovu hranu
Oko 30. godine vaša creva još dobro rade svoj posao, ali najbolje se snalaze sa sirovom hranom. Zato, svakodnevno jedan obrok zamenite svežim povrćem. Dva puta nedeljno jedite artičoke jer sastojak cinarin povoljno deluje na skidanje naslaga u predelu stomaka.

 

40 godina - Kilogrami se teže skidaju

Oko 40. godine kilogrami se već malo teže skidaju, pogotovo u predelu donjeg stomaka. Zato je izuzetno važno da taj deo stomaka ojačate vežbom. Idealna vežba za to popularno se zove "guza-lift". Lezite na leđa, ispružite noge, uvucite stomak i zadnjicu polako podižite od poda. Vežbu ponovite osam puta i radite je svaki dan.
NEGA: Redovno se masirajteVaše vezivno tkivo polako popušta. Priuštite sebi masaže. Na stomak nanesite ulje za celulit, stavite rukavicu i njome trljajte stomak oko pet minuta. Na taj način aktiviraćete cirkulaciju i dvostruko pospešiti delovanje ovog proizvoda. U toku masaže pravite kružne pokrete.

ISHRANA: Izbacite so
Nakon 40. godine voda se zadržava u organizmu više nego ranije, zato u ishrani nemojte koristiti so. Kao zamenu za so koristite začine. Svakodnevno pijte tri šolje čaja od peršuna, jer se u peršunu nalaze materije koje obnavljaju vezivno tkivo. Kašiku peršuna prelijte sa 2 dl vrele vode i ostavite da odstoji desetak minuta.

50 godina - Treba više da se trenira

Masne naslage na stomaku kod vas su se već odomaćile? Jedini način da ih skinete jeste da radite vežbe.
Ukoliko su vam vežbe previše naporne, šetajte pre doručka minimum 30 minuta, a nakon toga radite lagane vežbu za zatezanja bokova.
Lezite na leđa, savijte noge, namestite se tako da vam se leva ruka i desna noga dodiruju. Nakon toga ruku pomerajte ka spoljnom delu butine. Vežbu ponovite 15 puta i radite je svakog dana.
NEGA: Primenite specijalnu maskuUsporeno stvaranje hormona u ovom razdoblju vašeg života deluje na slabiju prokrvljenost kože.
To možete da rešite specijalnom maskom za stomak. Obavijte foliju oko stomaka i ostavite da stoji 30 minuta. Nakon toga stomak isperite toplom vodom.

ISHRANA - Izbegavajte belo brašno
U ovim godinama stres povećava stvaranje masnih naslaga. Ako uz to imate naviku da jedete brzo, samo otežavate varenje i problem je još veći, jer takav način ishrane dovodi do nadimanja u stomaku. Ono što vam može pospešiti varenje je kafa, ali samo ako pijete manje od četiri šoljice na dan. Izbegavajte proizvode od belog brašna, jer oni sadrže balastne sastojke, koji još više otežavaju rad creva.

Evo jedne dobre vežbe za definisanje mišića stomaka, koja provereno dajte rezultate.
 


Izvor vesti: BlicŽena


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zdravlje na blic: Rozetla

Rozetla (peralgonium graveolens) ili kako botaničari  često kažu „muškatla sa intezivnim mirisom ruže“ , trebalo bi da bude nezaobilazan sastojak svih slatkih zimnica i poslastica poput sutlijaša. Ova biljka je najvažnija tajna bakine kuhinje jer džemovima, kompotima i slatkom,posebno od šljiva, daju nezaboravnu, prepoznatljivu aromu.  Ali listovi rozetle u teglama nisu bili važni samo zbog ukrasa i posebnok ukusa, već i zato što ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera. Zato je u narodnoj medicini često preporučuju kao dodatak u terapiji kod dijabetisa,  a uzima se pola lista rozetle pre obroka.

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem -100gr čokolade -500ml mleka -2 šipke vanile (rasečene po sredini) -2 kašike meda                                                 -10g mlevenog čilija -2g soli -5dl ruma Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanilei 10minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med,so,čili,rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. Bola od jagoda -300g jagoda -sok od jednog limuna                           -4cl sirupa od nane -kašika sitno seckane nane -350ml piva -flaša kisele vode Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal. Dodajte limunov sok,sirup,listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20min u frižideru. Dodajte kiselu vodu. Napomena: Sveže jagode od uzgajuvača imaju dobru aromu,ali divlje još bolju. Voćna salata ˝Kazanova˝                                                                          -2 pomorandže -1 jabuka          

Losos i skuša u borbi protiv postporođajne depresije

Gubitak samopoštovanja, nesigurnost, tuga ređe "napadaju" mlade mame koje su tokom trudnoće jele plavu ribu dva puta nedeljno. Ako vam je riba na meniju tokom trudnoće, imate manju verovatnoću da ćete kasnije patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje Instituta Connecticut. Omega-3 masne kiseline kojima je posebno bogat losos štite od postporođajne tuge. Postnatalna depresija pogađa oko 13 odsto novopečenih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj deteta, pa stručnjaci savetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolisano unose u organizam. Razlog zbog kojeg bi trudnice trebal kontrolisano da jedu ribu je što ribe bogate omega-3 kiselinama sadrže viši nivo žive. To znači da ribu, kao što je skuša, srdela, losos i pastrmka ne treba jesti više od dva puta nedeljno. Žene nikako ne bi smele da jedu iznutrice bakalara u prva tri meseca trudnoće.