недеља, 25. септембар 2011.

Top 5


Pšenica

Sadrži:
-Mineralne soli
-Kalcijum
-Magnezijum
-Natrijum
-Kalijum
-Vitamnin B(folna kiselina,tiamin,Vitamin B6)

               

Pšenica sadrži substancu Ocacsanol koja je poznata po tome što pomaže kod problema sa mišićima,smanjuje nivo holesterola,povećava energiju mišića i brzinu refleksa.


Kukuruz

Sadrži:
-Vitamin B1 i B5
-Vitamin C
-Vitamin E
-Folnu kiselinu
-Magnezijum
-Fosfor
-Bogat izvor kompleksnih ugljenih hidrata,hranljivih vlakana i esencijalnih kiselinaKukuruz je izvrstan izvor hranljivih vlakana koji pomažu da se smanji nivo holesterola u organizmu i pročišćava digestivni sistem. Masne kiseline su neophodne za kvalitetnu kožu, a Vitamin B1 za rad mozga.


Pirinač

Sadrži:
-Vitamin D
-Niacin
-Kalcijum
-Hranljiva vlakna
-Gvožđe
-Tiamin
-Riboflavin


Pirinač je odličan izvor ugljenih hidrata , a time i odličan izvor energije. Pun je vitamina i vlakana, a ne sadrži holesterol i štetne masti što ga čine odličnim integralnim delom izbalansirane dijete.


Soja

Sadrži:
-Visokokvalitetan protein
-Omega 3 masne kiseline
-Hranljiva vlakna
-Izoflavone


Soja je savršen za doručak, jer sadrži visokokvalitetan protein, nizak procenat masti, a bogat je i omega 3 masnim kiselinama i vlaknima koji su zajedno odlični za održavanja linije, za kosti i srce i regulaciju krvnog pritiska. Izoflavoni su korisni od smanjenja rizika od nekih vrsta kancera.


Susam

Sadrži:
-Kalcijum
-Vitamin E
-Vitamin A
-Vitamin B
-Kalium
-Gvožđe
-CinkSusam je odličan za probavu i i neverovatan je izvor kalcijuma. Pola čaše susama sadrži 3 puta višekalcijuma od pola čaše mleka. Vitamin E je dobar za srce i nervni sistem, a susam sadrži i velike količine gvožđa i cinka.Нема коментара:

Постави коментар