субота, 03. септембар 2011.

Četiri mita o fitnesu
Stručnjaci su odlučili da prikupe najpopularnije mitove u vezi fitnesa o mršavljenju i diskredituju njih. U koje greške žene veruju?


Cetiri-mita-o-fitnesuLekari su potvrdili da znojenje ne znači da je trening efikasan. Znoj je deo sistema za hlađenje tela i sprečava pregrevanje. Dakle, što više znoja prolijete, više tečnosti izgubite. Ali mast ostaje. 

Trening ne može da garantuje gde ćete tačno da izgubite centimetre. Prema ekspertu fitnesa Sajmon Rusu, celo telo je prekriveno slojem masti, a mišići se grade čak i ispod masnog tkiva. Razlika postaje primetna tek kada osoba izgubi značajan deo ukupne telesne masnoće. 

Žene ne bi trebalo da se plaše intenzivnih treninga na spravama i u dizanju tegova jer im telo neće tako lako postati kao u bodibildera, kažu stručnjaci. Lepši pol nema toliko testosterona kao što ga ima u telu kao i muškarci, što sprečava da izgrade "planinu mišića." 

Nije tačno da istezanje pre vežbanja smanjuje rizik od povrede. Stručnjaci smatraju da je bolje da provedemo 15 minuta u zagrevanju tela i izvođenju vežbi koje su slične onima koje će biti glavni deo treninga. Нема коментара:

Постави коментар