среда, 17. август 2011.

Maslinovo ulje deluje kao “brufen”Doktor Gari Bičam sa Univerziteta u Filadelfiji na osnovu obavljenih  istraživanja,došao je do toga da maslinovo ulje sadrži ista jedinjenja kao i lek brufen.

To znači da maslinovo ulje može da pomogne kod reume,srčanih boljenja,bolova,zapaljenskih procesa  i drugih zdravstvenih tegoba u kojima je idikovan brufen.


Ideja da ispitamo maslinovo ulje,navodi dr Gari,je nastala zbog osećaja koji izaziva u grlu kada se proguta.
Isto kao kod 'brufena', ništa se ne događa u ustima kada uzmemo gutljaj maslinovog ulja. Ali, zato, kada ga progutamo 'sprži' nam grlo na istom mestu gde i 'brufen'”. Na osnovu ponašanja maslinovog ulja posumnjali smo da ima ista farmakološka svojstva kao i navedeni lek, što se i potvrdilo tokom istraživanja
                                
                                             


      
U maslinovom ulje je otkriven indentičan sastojak koji se nalazi i u leku. Došli su do zaključka da je u terapiskom smislu najbolje koristiti ulje koje se dobija prvim ceđenjem. Poznato je da se takvo ulje pravi na Siciliji..Kritu. I veoma je važno da se koristi svakodnevno,u kontinuitetu, koristi sirovo u ishrani za salate i povrće jer samo tako ono može postići svoj pun zdravstveni efekat.

                                 

     

Нема коментара:

Постави коментар