среда, 04. мај 2011.

SOKOVI OD VOĆA




Najvažnije pravilo kod sokova je da se nikad ne meša voće sa povrćem, što znači da pripremate ili voćne ili sokove od povrća. Sokovima od povrća se može dodavati jedino limun, a sokovima od voća paradajz ili krastavac, naravno ako vam se neka od takvih kombinacija dopada. Količine su prilagođene za 2 osobe. Ukoliko nemate u kući blender, voće rendajte ili iseckajte oštrim nožem i umutite mikserom.
Bombaj
* 2 banane
* 2 pomorandže
* 6 urmi
* ½ ananasa
* 1 limun
Oprati i očistiti voće i u blender staviti banane, urme i ananas i dodati sok od limuna i pomorandži. Sve dobro izmiksati. Služiti sa kockicama leda.
Proleće
* ½ kg jagoda (malina)
* 1 kašikica malteksa ili meda
* 2 pomorandže
Oprati i očistiti voće i staviti u blender jagode (maline) i sok od pomorandže. Izmiksati i dodati zaslađivač. Ponovo izmiksati.
Sunce
* 4 veće breskve
* 1 banana
* 2 jabuke
* 1 pomorandža
* 1 kruška
Oprati i očistiti voće i u blenderu izmiksati. Kod pomorandže se koristi samo sok.
Žega
* 4 limuna
* 2 - 3 kapi vanil ekstrata
* 2 grejpfruta
* 2 Kašike malteksa ili meda
* ¼ kašikice cimeta
Limun oprati i iscediti sok. Grejp oprati i dobro oguliti. Iscepkati na režnjeve i izvaditi koštice. Izmiksati u blenderu sa ostalim sastojcima. Služiti sa dosta leda.
Povetarac
* 4 veće breskve
* sok od ½ limuna
* 2 jabuke
* malo cimeta
Voće oprati i očistiti. Staviti u blender i dodati cimet. Dobro izmiksati.
Ada
* 1 kg lubenice
* 2 veće breskve
* 1 jabuka
Oprati i očistiti voće i izmiksati u blenderu.
Radost
* 1 kg dinje
* 1 Ka malteksa ili meda
* 4 kajsije
Oprati i očistiti voće, izmiksati ga u blenderu i dodati zaslađivač. Ponovo izmiksati.


Нема коментара:

Постави коментар