уторак, 31. мај 2011.

Koje to namirnice bude strast!Stari Grcu su se bavili stalnim pitanjem koje voće budi strasti I oni su neke svoje nalaze dokumentovali i prve moćne sastojke nazvali po boginji ljubavi I seksualnosti Afrodita.
Neke namirnice sadrže u sebi afrodizijačka svojstava zbog svog oblika,izgleda,mirisa I ukusa.Hrana je ta koja se kroz istoriju,zbog svog oblika,podseća na genitalije u koje ubrajamo banana,badem I oblik jajašca koja imaju kavijar,semnke koja bude seksualnu želju.
Danas i žene i muškarci rado koriste hranu kao “mamac” da privuku suprotni pol.
            
             
             
Avokado

Zbogo svog oblika avokado jako podseća na žensko telo I polni organ muskarca,a po svojoj strukturi koja je kremasta utiče na povišen nivo  senzualnost I budi osecaj velike prijatnosti prema partneru.

Špargla 

Zbog svog oblika, špargla je vizuelni afrodizijak. Sadrži vitamin E i po efektu koji ima na povećanje želje za seksom, porede je sa “španskom mušicom”, moćnim afrodizijakom
. 

Đumbir 

Đumbir potpomaže metabolizam i ubrzava cirkulaciju, pa telo brže reaguje na seksualnu stimulaciju. Pored toga, đumbir je dobar i za varenje, što pomaže da zadržite seksualnu želju i kada pojedete obilniji obrok.

Ginko biloba i ginseng 

Ginko biloba i ginseng su najbogatiji izvori aminokiseline koja je neophodna za proizvodnju azot-monoksida. On je zaslužan za opuštanje zidova arterija, čime se potpomaže protok krvi, a svi znamo koliko je dotok krvi važan za polnu funkciju. Kod žena i muškaraca koji su patili od poremećaja seksualne funkcije zbog uzimanja antidepresiva, seksualna želja se povećala za 84 odsto posle uzimanja ginka, pokazala su istraživanja. 

Ostrige 

Za ostrige se smatra da podstiču seksualnu želju kod muškaraca. Obiluju cinkom koji je veoma važan za zdravlje genitalnog sistema. Kod muškaraca koji imaju nizak nivo cinka, uočena je slabija pokretljivost spermatozoida. 

Piletina, ćuretina, riba, kvasac, cvekla i kikiriki 

Piletina, ćuretina, riba, cvekla, kvasac i kikiriki su namirnice bogate proteinima, a naše telo koristi aminokiseline iz proteina i pretvara ih u nijacin, odnosno vitamin B3, koji podstiče libido i omogućava sintezu polnih hormona u nadbubrežnim žlezdama. Takođe, proširuje krvne sudove što olakšava protok krvi prema genitalnoj zoni. Žene kojima nedostaje nijacin, teško mogu da dožive orgazam, tvrde naučnici. 

Semenke suncokreta, voće, žitarice, masline, zeleno lisnato povrće i ulje biljnog porekla 

Ove namirnice sadrže vitamin E, tzv. vitamin mladosti, koji povoljno utiče na mikrocirkulaciju i proizvodnju polnih hormona.
 


Нема коментара:

Постави коментар