недеља, 27. март 2011.

Gimnastika za ublažavanje menstrualnih bolovaPritisak u donjem delu stomaka, bolovi u leđima, grčevi - to su tegobe koje iz meseca u mesec muče otprilike svaku drugu ženu. U akutnim slučajevima pomaže neko od sredstava protiv bolova koja ublažavaju grčeve, ali olakšanje vam mogu doneti i određene vežbe, koje regulišu prokrvljenost karlice i opuštaju mišiće.
Fizička aktivnost, takođe, eliminiše tenziju u mišićima, pa pokušajte da ublažite bol izvođenjem vežbi umerenog intenziteta
1. VEŽBA

Oslonite se na šake i kolena. Glavu spustite, a leđa izvijte poput mačke. Pri tom, mirno udišite i izdišite i zadržite ovaj položaj oko dva minuta.

2. VEŽBA

Lezite na leđa i podignite noge. Pod krsta podmetnite jastuče. Ruke i ramena leže opušteno na podu. Podignute noge ispružite dijagonalno u vazduhu. Dišite mirno i ostanite u ovom položaju nekoliko minuta.

3. VEŽBA

Lezite na pod na leđa. Noge, savijene u kolenima, privucite na grudi i obgrlit ih rukama. Nekoliko puta se lagano zaljuljajte nalevo i nadesno, čime se blago masira područje oko kičme. 
 
Probajte neke od najboljih joga vežbi za opuštanje, koje pokazuje instruktorka na video snimku.


Нема коментара:

Постави коментар