четвртак, 17. фебруар 2011.

Prirodni lekovi protiv dijareje


ijareja je simptom raznih bolesti, od lakših do ozbiljnijih. Možda je u pitanju "pokvareni želudac" ili infekcija, zaraza gripom ili pak neuhranjenost. Bolesti creva i sistema za varenje često rezultiraju dijarejaom, a ponekad je u pitanju infekcija parazitom. Stručnjaci smatraju da svaka dijareja koja ne traje duže od dva dana nije opasna, a sve preko toga zahteva hitan odlazak kod lekara. 
Isprobajte razne metode u borbi protiv dijareje, najlakše je da se opredelite za lekove
Ono što je nezgodno, je to što se uz dijareju često javljaju i stanja kao što su dehidracija, gubitak apetita, mučnina, bol u želucu ili grčevi i temperatura. Mi smo ovde izdvojili nekoliko prirodnih rešenja koja mogu da vam .

KORIJANDER
Ova biljka ima brojne zdravstvene prednosti. Lišće joj je bogato proteinima, mastima, mineralima, vlaknima, ugljenim hidratima i vodom. Minerali i vitamini uključuju: vitamin C, kalcijum, fosfor, gvožđe, karotin, tiamin, riboflavin, niacin, natrijum, kalijum i oksalne kiseline. Za lečenje dijareje koristite suvi korijandar.

BOROVNICE
Ovo voće je bogato antioksidansima. Učinak se potencira ako borovnice konzumirate s probioticima – dobrim bakterijama iz jogurta i sličnih proizvoda. Za razliku od svežih bobica koje blago čiste organizam, sušene borovnice zaustavljaju dijareju.

ĐUMBIR Sadrži analgetička, antipiretička, antibakterijska i svojstva sedativa, a brojne istraživanja su pokazala delotvornost đumbira u lečenju dijareje. 
Probajte čaj: dve kašičice svežeg đumbirovog korena ostavite na 15 minuta u vrućoj vodi i procedite. Čaju po ukusu i navici, dodajte med ili limun.

  

Нема коментара:

Постави коментар