понедељак, 24. јануар 2011.

Očistite organizam


Glina se koristi u lečenju mnogih bolesti – od arterioskleroze i anemije, preko oboljenja disajnih puteva, do promena na koži. Omogućava bolje iskorišćavanje hrane, snabdeva ćelije mineralima i životnom energijom.


shutterstock 10617622 Očistite organizam
Poznato je od davnina da glina ima isceljujuće i smirujuće dejstvo. Spektar njenog lečenja je ogroman i koristi se kod opekotina, artritisa, sinusitisa, cista na jajniku, upale uha, zanoktica, čira, lečenju preloma, tuberkuloze, ublažavanju temperature i stresa. Primenjuje se u lečenju od tuberkuloze, a upotrebljava se i kao sredstvo za dezinfekciju i opekotine prvog i trećeg stepena.

Protiv upale grla


Stavite dve kašičice gline u čašu slane vode, u koju ste kanuli kap-dve ulja ruzmarina ili lavande. Grgoljite nekoliko puta na dan sve dok upala grla ne popusti. Prehladu, polensku groznicu i upalu sinusa lečite ispiranjem nosa glinenom vodom (razmutite kašičicu gline u prahu u šoljici vode). Jednom, dva ili tri puta dišite u glinenoj vodi: uronite nos u vodu, zatvorite jednu nozdrvu prstom. Dišite lagano da biste ušmrkali što više vode; malo može otići i u grlo. Ponovite pet do šest puta sa svakom nozdrvom, a na kraju ukapajte nekoliko kapi limunovog soka u svaku nozdrvu.

Kura čišćenja


Glina se proizvodi u granulama ili finom prahu. Iz nje mora da bude odstranjen pesak. Za terapiju se uzima rastvor, i to jedna kašičica gline u prahu u pola litra vode, bez mešanja, koji odstoji tokom noći. Pije se sledećim redosledom:
- Prva nedelja – ujutro, na prazan stomak, pijte glinu ne mešajući je (ostavite talog na dnu čaše).
- Druga nedelja – ujutro na prazan stomak pijte glinenu vodu koju ste prethodno promešali drvenom kašikom i ostavili da malo odstoji.
- Treća nedelja – pošto ste promešali rastvor gline u vodi drvenom kašikom, popijte ga odmah, na prazan stomak.
Prva kura glinom trebalo bi da traje tri nedelje. Pauzirajte nedelju dana, pa započnite drugu kuru glinom, a potom ih primenjujte u vreme smene godišnjih doba.

Lekovita dejstva gline
- Poboljšava varenje i rad creva.
- Rešava probleme sa konstipacijom i prolivom.
- Uklanja čireve.
- Povećava fizičku energiju.
- Smanjuje bolove.
- Čisti kožu pa se upotrebljava i kao maska za lice.
- Poboljšava vid.
- Pomaže rast i obnavljanje tkiva.
- Čisti od toksina koje smo uneli hranom ili iz okoline.

Нема коментара:

Постави коментар