понедељак, 24. јануар 2011.

Fitnes tajne koje biste voleli da vam je neko već otkrio


Uz savete i trikove instruktorke fitnesa Bojane Milovanovic dovedite kondiciju na zavidan nivo, a svoje telo u fit formu kojoj ce se, u krevetu ili van njega, posebno radovati vaš dragi…
fitnes tajne Fitnes tajne koje biste voleli da vam je neko već otkrio
Fitnes istine dobri treneri prenose svojim klijentima… A Cosmo vama!
1 Pola sata je dovoljno
Trening neće trajati dugo, zato je potrebno da što pre ubrzate otkucaje srca i da ih držite tako visoko što duže možete. Ako nemate vremena za optimalnih sat vremena vežbanja, 30 minuta ubrzanog intenziteta biće dovoljno.
2 Pravilno držanje vam pomaže da vežbate efikasnije
Uvek zategnite stomačne mišiće, ispravite leđa i povucite ramena nazad i spustite ih nadole. Kada radite vežbe za noge poravnajte centar stopala sa sredinom kolena (pazite pri tom da ne izvrćete kolena).
3 Više mišićne težine u odnosu na masti izgovor je za „teška sam“
Ako radite na smanjivanju težine, a vaga uporno pokazuje drugačije, nešto ne radite dobro. Ili se ne pridržavate dijete, ili ne vežbate dovoljno jako.
4 „Dobre“ masti ne pomažu da izgubite na težini
Dobre masti, loše masti, sve vas čine teškim. Obe su potpuno iste, samo što jedne mogu da zapuše vaše arterije, a druge ne. Dobre masti (recimo avokado) zdrave su za srce, ali ako želite da smanjite težinu, morate da ih izbacite iz upotrebe, ili pak da intenzivirate trening.
5 Imajte motivacionu mantru…
…I ponavljajte je kad god osetite da ne možete više. Ako trčite, ponavljajte „samo još sto metara“. Ako vežbate u teretani, ponavljajte „samo još jednom“. Ako terate sebe da svaki put uradite „jedan više“, rezultati će biti evidentni.

Vežbe na fitnes lopti

#l Sa stopalima na podu položite leđa na loptu, stavite ruke iza glave i koristite svoje stomačne mišiće da podižete ramena ka napred. Uradite 3 puta po 15 ponavljanja.
#l Lezite stomakom na loptu, oslonite stopala na pod i ispružite ruke ispred sebe i u tom položaju ostanite 10 sekundi. Ponovite 3 puta.
#l Postavite loptu izmedu svojih leđa i zida. Polako se spuštajte do sedećeg položaja i nazad. Uradite 3 puta po 10 ponavljanja.
Pre i posle svakog treninga treba istegnuti kukove, leđa i ramena. Jedan pokret koji vlada svim mišićima je „sklek na prstima“. Sklekovi vežbaju vaše grudi, ruke, ramena i poboljšavaju vam ravnotežu i snagu. To je pokret koji možete da uradite bilo kad, bilo gde i bez ikakve opreme. Probajte da uradite 3 puta po 10 ponavljanja, tri puta nedeljno.

Tri mantre koje ce vas sigurno dovesti do uspeha

  • Moram da napravim raspored svog nedeljnog vežbanja.
  • Moram da beležim svoj napredak i da postavljam sebi više ciljeve kad god je to potrebno.
  • Moram da potpišem ugovor koji ce biti na vidnom mestu, u kome obavezujem sebe na redovno vežbanje.

Saveti za kupovinu fitnes opreme

#l Kupujte prema svom telu (siguran izbor je pamčcna majica, trenerka i patike sa mekanim donom)
#l Kupujte prema tipu treninga
# Za jogu je najbolja komotna i široka garderoba.
# Za trcanje vam treba grudnjak koji dodatno pridržava grudi.
# Prilikom kupovine uradite nekoliko pokreta kako biste se uverili da ce vam garderoba biti adekvatna za trening.

Нема коментара:

Постави коментар